farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

Därhemma

Publicerad 2015-09-24 19:02:00 i Familjen Jansson, Familjen Johansson, Larsbo, Oxåsen,

Här ser vi Frida, Per och Mary ute i trädgården på Oxåsen. De ser alla ledsna ut. Bilden är kanske från tiden då Bror befann sig på Lasarettet i Hudiksvall.  Jag är säker på att Mamma Frida ständigt bar på en oro för sin förstfödde son, som fick tillbringa sin tid ensam på sjukhuset. Han hade förmodligen varit sjuk en längre tid. Dessutom inom ett år under samma tid dör både Fridas mor och far.
Det här är Fridas mor Johanna Jansson i Larsbo. Årtalet kan jag bara gissa; kanske i början av 1920-talet  Jag har visat bilden förut, men här är den i form av ett vykort från Mor Johanna till dottern Teres på namnsdagen. Så här står skrivet på baksidan: " Nu kommer det en gammal käring och på det Hjärtligaste Gratulerar på Teresia-dagen. Kan stå till tjänst och röra i nån kastrull om så behövs"
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela