farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

Innan jag går vidare...

Publicerad 2014-08-28 19:00:00 i Bror, Mary, Pappa HANS, Per, Vinterbilder,

med nånting annat så måste jag plocka in några barnbilder. Först kommer Storebror BROR
 Sen mellanbror HANS
...och de blev ihopmonterade på en och samma bild:
 
Sen några bilder på Lillasyster MARY. Just den här första bilden, har jag nyligen hittat i gömmorna från Ljungens. Men jag tror bestämt att det är Anna MARY:
 
 
 
Lillebror Per får också vara med på en solobild. Annars är det inte så många bilder på endast honom, som liten . Men här är en sån iallafall.
 
Sen tar vi några syskonbilder:
Här är Bror och Hans uppflugna på några grindstolpar nånstans, med pappa Richard mellan sig. Var det är vet jag inte riktigt, men i trakten av Oxåsen är det väl...?
Ja, här är Bror och Hans ståendes på en gunga nånstans, ungefär 1918, tillsammans med sina kusiner från Gränsfors.
Bror, Hans och Mary. Lille Per kanske sov middag just då....
 
 
 

Djuriskt idag.

Publicerad 2014-08-25 19:46:00 i Diverse, Farfar Richard Johansson,

Som synes jagades det hare och kanske nåt mer också, på Oxåsen.  
Och här ser vi att Farmor Fridas far "Hans-Jannsa" lydigt betalat sin hundskatt år 1907.
 
Och när vi ändå är inne på ämnet jakt, så kommer här en ganska välkänd bild från Hassela. Som bevisligen togs av Farfar Richard.
Tyvärr inte daterad, men det borde vara tidigt 1900. 1905 eller nåt sånt. Tror jag.
Sen har vi den här lille jägaren då...
 
 

En dag på semestern.

Publicerad 2014-08-24 02:08:00 i Diverse, Fortskaffningsmedel,

Vi var ute och åkte en dag på semestern... Kom till Delsbo och for lite planlöst omkring där. Kände oss plötsligt fikasugna, och började spana efter nån servering av nåt slag. -"Ja men här är det en skylt vid vägen, där det står Cafe!" Så vi svängde av och kom till ett hus omgivet av byggnadsställningar. Letade oss in och köpte kaffe med tilltugg. Men inte förrän vi satt oss utanför, på baksidan, insåg jag att det var på Delsbo Station vi befann oss! Just den stationen som Farfar Richard för mer än 100 år sen förevigat så snyggt:
Av nån underlig anledning har jag aldrig reflekterat över VAR i Delsbo stationen verkligen är belägen... Men nu vet jag!
Stationen 2014, ungefär 110 år senare. Det blev inte rätt vinkel på bilden, men det får vi göra om nästa gång!
 
 

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela