farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

Kommer aldrig till skott...

Publicerad 2014-11-30 17:09:00 i Oxåsen, Vinterbilder,

Varje dag tänker jag på att göra ett nytt inlägg. Men det verkar hela tiden komma nåt annat emellan. Nu sitter jag dock här och ska visa nåt... Men vad? Idéerna vill inte infinna sig. Det får helt enkelt bli några vinterbilder tror jag. Alla är från Norbergs på Oxåsen.
Ja... vad är på gång här? Tjocka timmerstockar - ska de sågas? De två små är nog pappa Hans och hans bror Bror.
En man med en fiol på sparken ses utanför Norbergs. Undra vart han är på väg?
Här är ett annat ekipage som stannat till vid staketet,
Finrummet i Norbergs.

En rättelse och några okända

Publicerad 2014-11-11 22:45:00 i Människor,

De här herrarna befinner sig inte alls på Oxåsen, som jag skrev tidigare. Bergsjös egen Lage Bergvik , dvs Lars Östberg, berättar att bilden troligtvis är från Älvsund och att herrarnas namn är fr.v. Pelle Lindberg,  Anders Westrin,  Alfred "Alle"Westrin och Gunnar Äng och är hemmahörande runt Fiskvik och Älgered. Bilden är antagligen från 1910/20 talet...tror jag..
Här är en annan man med "mysse å bysse" i famnen. Och benlindor. Det må ju vara tidigt 1900-tal det här också.  Och jag har ingen aning om vem han är.
Fint som snus!
Ett litet okänt barn i en vacker barnvagn.
Och här är två barn i en liten trilla. Är det bekant?

Några bilder på Faster Mary

Publicerad 2014-11-06 23:07:00 i Mary,

Mary är ute på en tur med sin kälke. Kanske vintern 1926/27...
Dockan får åka på en slädtur i de snöklädda trakterna runt Norbergs på Oxåsen
Vackra Mary
 
 
 

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela