farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

Lite mer av diverse...

Publicerad 2015-05-31 19:52:00 i Allmänt, Bilen, Diverse, Furuberg,

Richard tycks vara chaufför. Han står där lite i bakgrunden.  Herrn i svart hatt kan vara Gustav Bylund, men vilka är de andra,  och vad är det för flagga som pryder bilen?
 
Den här bilden är från grannarna på Oxåsen; "Bergens". Det ska vara vid Nils-Erik Bylunds begravning. Jag ser Pappa Hans och hans bror Bror i ljusa kläder och stora vita kepsar, och min faster Mary i vit klänning och stor vit rosett. Men bilen tror jag inte är Richards. Det är nog nån annans. Den har ett annat registreringsnummer 
 
 
 
Det här är gården Ahalla på Furuberg före 1910. Gården revs i början 1980-talet. Vid detta fototillfälle beboddes den av familjen Per Ljunglöf som hade besök av Mormor och Morfar Larsson-Ling från gården Lindrås, också Furuberg.
I förstoring ser vi här:Erik Larsson-Ling f 1840, hans dotter: Kristina Ling f. 1871, Kristinas dotter Hulda. Sen kommer Eriks hustru: Anna Kristina Olsdotter f.1851 och Kristinas dotter Nanny. Vid hästarna som vi ser på den övre bilden Kristinas man och flickornas far: Per Ljunglöf f. 1868.
 

Osorterat

Publicerad 2015-05-30 16:44:00 i Allmänt,

Imorgon är det sista maj. Dan därpå; första juni. Då är alltså sommaren här då, egentligen. Men nån vidare sommarkänsla råder dock inte. Tror inte vi haft någon hel dag detta år då man känt riktig värme.
Håhå jaja.... inget kan vi göra åt det.
 
Medan jag väntar på sol och värme, plockar jag in lite bilder från diversemappen där jag har dålig koll på bildernas ursprung
Hörni, var ser vi på denna bild? Jag kan inte lista ut var fotografen står...
En bild från "Olles" på Furuberg. Erik Larsson-Ling med familj Omkring 1910
Utsikt
Em massa ved...
Liten på spark. Vem?
En tant som läser.
Liten flicka på tre hjul.
Vinter och snö
Två tanter.

Uppsamligsheat - kanske man kan kalla det....

Publicerad 2015-05-24 17:49:00 i Diverse,

Det är myyycke bilder kvar att visa, men jag ska nu ta några som jag tror att jag missat - innan jag kan fortsätta själva historien.
Det här är antagligen Richards mästare, hos vilken han gick i lära under de allra första åren på 1900-talet. Herr P.J. Pettersson himself, vid retucher-bordet... kanske?
Med mycket fin handstil, ochl med yttersta noggrannhet har Richard skrivit hem till sina föräldrar och morföräldrar.  En så tjusig underskrift!
Richard sitter i mitten av denna högtidliga samling. Vad det nu kan vara för en skara?! :-)
En katt på ett bord. Nånstans.

Kattungar som leker...
Har jag haft med denna bild förr?... jag vet inte,  men här är den ialla fall. En skara människor. Nånstans. På Oxåsen?  Jag ser farmor Frida som nr 5 från höger.
 

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela