farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

1922

Publicerad 2014-06-27 08:58:00 i Familjen Johansson, Per,

 Den 25 april fick familjen i "Norbergs" en lillebror. En liten PER Johan föddes.
 
Jag har tidigare varit osäker på vem detta barn är. Men nu har jag kommit fram till att det är Per. Jag tycker i och för sej, att det är lite konstigt att han är klädd i nån fin dräkt med en spetsmössa.... men det kanske var vanligt  då..? Vet inte om det möjligtvis är vid nåt dop?  Jag trodde inte att de var döpta som barn - men vem vet?

Tar upp några trådar...

Publicerad 2014-06-24 20:25:00 i "Ljungens", Ede, Familjen Jansson, Familjen Ljung, Larsbo,

Nu har det varit lite sparsamt med aktivitet i bloggeriet.  Midsommar har passerat, och fortfarande väntar vi på sommaren...  det vill mest regna och vara kallt i år.
Men semester har jag, och idag har jag gjort mitt årliga semester-besök hos min vän-och-kollega; AnnaStina. Hon bor i Larsbo i Ean, och det betraktar hon förstås som sitt. Men jag betraktar det litegrann som "mitt" - trots att det aldrig varit det. Däremot har ju stor del av min släkt bott och brukat där.
 
Nyligen hittade jag den här bilden (jag gör fortfarande fynd i farfarsarvet)  Det är Larsbo, troligtvis i början/mitten av 20-talet. Jag ser mor Johanna  med händerna knäppta på magen. Dottern Olga i rutig klänning plockar på en bärbuske, svartvinbär kanske... Men de andra två som plockar kan jag inte se vem de är. Inte gubbarna heller. Huset ser lite skamfilat ut, åtminstone omålat. En bil skymtar bakom buskarna.... Jag förmodar att det är Richard som är fotografen och jag antar att det är hans bil.
 
Här kommer en dagsfärsk bild från Larsbo! Fotografen är jag. MIn (och Christers) bil skymtar bakom buskarna. Gröna fingrar har stannat kvar i huset. AnnaStina visar sitt nya fina växthus och sin fina trädgård. Kära alla anfädrar och mödrar: Larsbo är i goda händer!
 
 Jag hittade även en annan bild som borde varit med när det var frågan om familjen Ljung. Det är "Ljungen" själv, (som han kallades); Erik Ljung d.ä. (gift med farmors syster Alma) och hans son Erik d.y. "Ljung-Erske", (som han kallades)
 
 
 

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela