farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

Furubergs skola

Publicerad 2015-03-18 01:04:00 i Furuberg,

Bland Farfars alla bilder finns en hel del skolkort.  Jag antar att han stått bakom kameran. Jag  är osäker på vilka årtal bilderna kommer från. På en bild står iallafall årtalet på svarta tavlan, så där kan vi vara säkra. På den första bilden känner jag igen Dora, och på den andra tror jag att jag ser Bror.
 
 Här känner jag inte igen nån..
 men här ser jag både Bror och Hans, och på nästa;  Hans och Mary.
 I den här gruppen ser jag Mary och Per, och på näst sista kanske, möjligen Pappa Hans
Här nedan syns den bättre direkt från glasplåten:
 
 
I raden av skolbarn kan jag se Hans och Bror som nr 4 och nr 6 från höger
Sista bilden för denna gång... Jag är inte ens säker på att den är från Furuberg, och jag vet inte alls vilka barnen kan vara. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela