farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

Frågetecken

Publicerad 2015-06-27 15:09:00 i Diverse,

Istället för att vara ute i sommarvärmen (eftersom det inte finns nån än)  försöker jag skapa lite ordning bland mina bilder. Det går väldigt sakta framåt...
Här kommer lite av varje:
Frö-Lars har jag skrivit om förut. Närmare bestämt den 2 maj 2014. Här är en bild där vi ser Frö-Lars på besök hos en familj bestående av en mamma, en pappa, två döttrar och två söner. Men var?  Han har ställt sig en bit ifrån de andra vid fotograferingen, och bakom kameran finns farfar Richard 
Här ses Frö-Lars förstorad.
Här är Richard på besök någonstans... Men var? Och hos vem?  Hushållerskan (för inte kan det väl vara frun?), håller sig lite i bakgrunden....
Här spelas visst ....crocket?... Men var är de nu på besök? Tänk om jag kunde fråga pappa Hans, för han och hans storebror Bror är också med, de står uppe på bron tillsammans med sin mamma Frida. 
En gammal bild på Frida och Richard på nån utflykt i häst&vagn. Och ett litet föl.
Ett okänt hus.
Det här huset är inte okänt. Det är "Sundströms" i Älvsunds. Men för mig är det ändå okänt, jag har besökt "Sönna" alldeles för lite på senare år. Och på den tiden jag följde med skolbussen en extra sväng på mornarna, i början på 60-talet, så vände den innan vi kom dit.
Det är möjligt att nån sagt mig nån gång var detta är.... men i så fall har jag glömt det.
Mera okänt.
Tycker det ser bekant ut.... eller kanske inte...???
 
 
Det vor väldigt roligt om nån kunde räta ut några frågetecken. I så fall är det ju bara att skriva här i bloggen som en kommentar!
 
 

Kommentarer

Postat av: Brittmarie

Publicerad 2015-06-27 17:32:47

"Sundströms" var Erland Larsson och Kajsa Elfving ägare till innan dom köpte "Nygårn" (Erlands). Men svårt se vilka som är med på bilden...Mycket igenväxt där idag.

Postat av: Brittmarie

Publicerad 2015-06-27 17:34:25

Kortet under "Sundströms", kan inte det vara på Hångberg?

Svar: Tror du det...? Finns/fanns det ett sånt hus där? Jag ska fråga Lage, han minns nog vad som sagts om bilden...
Helena Nord

Postat av: ulla%20abramsson

Publicerad 2016-12-10 18:50:46

det paret i vänster är anna och albin forslin,mina morföräldrar,Framför skrindan står en liten flicka i ljus klänning som är 90 år och pigg nu år 2016,moster lilly nilsson.längre åt höger står en flicka med långa flätor,min mamma margit abramsson i år 93 år. Kärt att se!

Postat av: ulla%2520abramsson

Publicerad 2017-05-02 21:39:18

på kortet från sundströms står anna och albin forslin längst till vänster.två av barnen är deras; lilly och min mamma greta.

Postat av: ulla%252520abramsson

Publicerad 2017-05-02 21:40:25

på kortet från sundströms står anna och albin forslin längst till vänster.två av barnen är deras; lilly och min mamma greta.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela