farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

... bilder bilder...

Publicerad 2014-09-07 18:51:00 i Ede,

Mitt i mitt sorterande för att få ordning på farfarsarvet, hamnar jag på andra ställen där jag hittar intressanta bilder.  Som till exempel den här:
Det är en tidig bild på "Innegårn" i Edeström. Det är min morfarsmor Karin Östlin och min morfar Per August Östlin med gårdens häst, förmodar jag. Undra vad den hette?   Jag har aldrig förr sett bilden, men jag hittade den i ett album efter min moster Sigrid.
I Edeboken står det att gamla Karin Östlin var född Olofsdotter. Men jag har hittat en bild nånstans i min fotohög där det står nåt annat.
Det är den här bilden. Om den vet jag rakt inget, men på baksidan står det: Gamla Farmor Östlin född Svärd, sittande längst till vänster.
Ja, man borde väl släktforska litegrann - men det tänker jag INTE ge mig på. Inte än i alla fall. Det får inte plats för nåt mer i mitt huvud.

Kommentarer

Postat av: Lars Östberg

Publicerad 2014-10-11 13:35:18

Kvinnan längst th. i bakre raden är Anna Wallin från Älvsund. Senare bos i Norrgårn i Gamsätter.

Svar: Ahaa... ja jag undra faktiskt vem just hon kunde vara... Det är liksom henne man SER på den bilden..
Helena Nord

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela