farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

Egentligen

Publicerad 2014-08-01 12:36:32 i "Ljungens",

... så var det inte Ljungens jag skulle berätta om. Men efter att ha umgåtts med en rätt stor hög med bilder om och med familjen Ljung, så känns det som att jag måste berätta mera om dem. "Pappas kusiner i Ljungens", är beskrivningen jag fick som barn. Att min älskade "extramamma" Tora, som bodde strax bredvid mej, också kom från Ljungens förstod jag inte från början.
Här kommer två bilder, innan jag lämnar Ljungens för den här gången:
Här är bostadshuset , som vi i nutid känner som det rätta Ljungens.  Det byggdes 1939
Och här är "Doras Kåken", som den kallades. Den byggdes omkring 1944. Vem som skottar vet jag inte. Men det kan vara nåt syskonbarnbarn eller någon annan av alla andra människor, stora som små, som alltid var välkommen till Ljungens!

Fortsättning följer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela