farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

... ett försök igen...

Publicerad 2018-04-29 17:52:00 i Allmänt,

Lång tid har gått igen. Väldigt lång tid.
Men min tanke är ju att fortsätta historien, så nu gör jag ett försök igen...
Det jag närmast tänkte komma fram till är att min fars syster, min Faster Mary - också blev kär i en granne; Anders "Ante" Lantz.
Tror jag....
Jag har iallafall hela tiden trott att familjen Leonard och Sigrid Lantz bodde i "Lantz-gården" (som ligger en knapp kilometer före Larsbo) på den tiden då pappa Hans och hans syskon växte upp.
Ja, vi säger så - jag fantiserar vidare... Här nedan ser vi gården:
 
På bron står den äldsta generationen Lantz.  Anders Petter Lantz  (1854-1940) med sin hustru Kajsa, född Holmberg (1835-1925). Vid knuten ser vi barnen; Lydia, barnbarnet Sara, Lina, Verner, Leonard och Evald.

Kommentarer

Postat av: Sara

Publicerad 2018-06-25 02:24:10

Har du en mailadress så man kan kontakta dig? Jag har lite frågor angående ett par bilder som jag hittat på din blogg.
Mvh. Sara.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela