farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

Här följer blandade bilder Lantz...

Publicerad 2019-08-24 10:29:00 i Allmänt,

Jag tycker mig se Leonard och Sigrid på de här två slåtter-bilderna från "täkta" mellan Berglins, Innegårn och ån och Larsbo
 
Det är väl fler kända ansikten också... fast inte för mej, det var före min tid..
Kanske en Lantz-hund vid Posten i Edeström, som fanns i det gamla affärshuset som brann ner en gång före min tid...
 
Tre musikanter, från Edetrakten. Alvar Sundin, Bengt Lantz och Erik Åhslund d.y. fotograferade av farfar Richard (skulle jag tro..) i Larsbo. De var delar av, eller en variant av ett dansband som kallades "Spelorrarna".  Ursprungliga medlemmar var: Alvar Sundin, Bengt Lantz, Johan Bråten och Olle Medelberg.
Några ställen de brukade spela på var: Munkbysjön, Vigge och Strömbacka.... I Hassela spelade man på "Felix Lon" och National. Gruppen var verksam i ungefär 10 år.
Några andra som också spelade i gruppen var Erik Åslund, Einar Kindström, Knut Björk och Jonas Broddy.
 
 "Tre Knas" på annersia ån" - Jag känner igen han till vänster, det är Bengt Lantz, de andra vet jag inte vilka det är.... Jag antar att det är min farbror Pelle som tagit bilden..
 
Farbror Pelle som nr 3, och farbror Ante Lantz som nr 4  är jag säker på ... Annika Lantz har nu hjälpt till med Verner och Britta (f. Åhslund) som står längst t.v. samt hennes far Daniel Lantz som är tvåa fr höger. Tack Annika!
 
 
 
 Erik Lantz
 
 Erik Lantz och min farbror Pelle i Pelles folkvagn... skulle jag tro...
 
Nån gång på 40/50-talet skulle jag tro att den här bilden kommer ifrån... Det är "Lill-Sigrid" Lantz, gift Henriksson som sitter vid ån i Larsbo tillsammans med farmor Frida.
Det är storbyk på gång - antar jag... :-)
 

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela