farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

Smått och gott från Oxåsen

Publicerad 2015-02-17 19:32:00 i Familjen Johansson, Familjen Ljung, Oxåsen,

Den här bilden är troligen inte alls från Oxåsen, utan snarare från Strömbacka, som den uppmärksamme och kunnige Lars Östberg berättat för mig. Och mannen nr 2 heter John Vixner, 1867 - 1947. De övriga är okända. 
 
 En gårdfarihandlare besöker Oxåsen
 
 Familjen Ljung på besök i Norbergs på Oxåsen Jag ser Bror, Mary, Erik Ljung d.y. och pappa Hans. Och jag ser Erik Ljung d.ä. Janne och AnnaBrita Johansson. Så har vi Tora, Alma, Frida, Knut och Anna. Men det finns dessutom några människor till, som jag inte kan namnge. Det är i alla fall en fin sommardag, kanske 1921
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela