farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

Fotografen i Larsbo

Publicerad 2016-03-31 00:41:00 i Farfar Richard Johansson, Mary, Människor,

Richard hade ju vid sidan av jordbruket en liten fotofirma, kan man säga. Man kunde köpa film till sin kamera där och han framkallade kort från inlämnade filmer. Dessutom fortsatte han vara porträttfotograf i olika situationer.
Här följer några axplock:
En familj. Är det nån som känner igen de har människorna?
Ja! Nu har jag fått veta genom mina barndomsvänner Tord och Lars-Åkes mamma Rut, att detta är Albin Forslin med sin hustru Anna och barnen Greta och Lilly (i vit klänning) . De bodde i Sundströms i Älvsund.
Döttrarna fick en egen bild. Greta och Lilly.
Ett brudpar. Det ser ut som bron på Hembygdsgården i Hassela. Hette det inte Prästgården förr nån gång?
Ett annat brudpar:  Jonas och Viola Norling Gifte sig 1934
Här har Richard förevigat grannarna. Familjen Lantz.  Sigrid och Leonard Lantz med barnen Sigrid, Ante, Erik och Bengt mellan sig. Britta heter en av systrarna längst ut på ena kanten och just nu kommer jag inte på vad den andra heter. Men ni kan väl hjälpa mig med det va? ... Stina kanske det var när jag tänker efter...?
Leonard Lantz                                                       
Richard har tagit en serie foton på sin vackra dotter Mary. Min faster Mary.
Alla de här bilderna är från glasplåtar.
 

Kommentarer

Postat av: Brittmarie

Publicerad 2016-04-15 11:20:47

Men vänta nu.Heter inte hon som kommer eller kom cyklande varje sommar från Älgered, Lilly? Hon besökte då "Sundströms".Ofta var även hennes man med.Hade fikakorg med och stannade hela dan.

Svar: Det stämmer nog - men jag kan inte komma ihåg var jag ska placera henne i nutid.
Helena Nord

Postat av: ulla abramsson

Publicerad 2016-07-19 22:27:45

och plötsligt,när jag googlar på mammas barndomsby så står de där.mormor Anna och morfar Albin,mamma Margit och moster Lilly.Ett foto jag inte sett.Däremot fotot av lilly och mamma.Jag har ett par foton till från Sundströms på lilly,mamma och deras kusin Gösta. Lilly heter nilsson i efternamn och tillbringar sommaren i sin stuga i Älgered,90 åroch pigg...!

Postat av: Helena Nord

Publicerad 2016-07-19 23:05:53

Men va roligt! Det är ju precis det här min mening är med bloggen! Att bilder ska komma till glädje!
Istället för att ligga i mörker och förbli där... ❤

Postat av: ulla abramsson

Publicerad 2016-07-19 23:55:48

jag såg också en bild från sundströms med mormor och morfar till vänster och margit och lilly till höger.Om du visste vad dessa bilder betyder för mig!Mormor och morfar som unga,tänk att få se dem sådana.

Svar: Det känns väldigt bra att bilderna upptäcks och uppskattas !
Helena Nord

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela