farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

Känt och okänt.

Publicerad 2015-06-24 17:29:00 i Delsbo å Bjuråker, Diverse, Farfar Richard Johansson,

Det har varit väldigt lite av sommarkänsla i år. Just nu är det  +15 grader, och regnar gör det också... Så jag har inget dåligt samvete för att jag sitter och bläddrar fram och tillbaka i fotomapparna på min dator.
Jag försöker lokalisera några för mig okända bilder. Det är rätt roligt.
Man har sagt mig att denna bild är från Avholm.Jag har tänkt att jag nån gång ska förvissa mig själv om det. Det har jag gjort nu. Jag hittade en bild på  www.sockenbilder.se  där jag är säker på att jag ser det andra huset från vänster som vi ser här. Sen fortsatte jag till  http://dellenportalen.se  där jag fann ytterligare en bild på huset som en gång var "Afholms Gästgifvaregård". Den här bilden är troligen från 1900-talets allra första början. Vem kvinnan i förgrunden är vet jag ej, men kanske det är nån gammal släkting...
 
 
Va kan det här vara nånstans då...?
Kan det här vara ungefär samma utsikt? 
 
Strömbacka
Bjuråkers Kyrka
Movikens masugn.
Jag förmodar att detta är Hedvigsfors Herrgård.
 
...som idag ser ut så här....
Tror det här är Johannesberg, Delsbo.
 
Här står farfar Richard med sin bil utanför det stora huset, som var nåt sorts Apotekshus/Läkarhus på den tiden. Han hade kanske skjutsat nån sjuk bybo till doktorn, för det har jag hört sägas att han brukande göra.
Här är en bild av idag, ungefär från samma vinkel. Min (och makens) bil syns skymta den å.... (skulle ha parkerat den lite längre till vänster i bild)...
 
 
 

Kommentarer

Postat av: susanne rådlund

Publicerad 2016-09-01 23:18:31

blev tipsad av lars östberg om din sida.
verkligen vackra foton!
jag håller på och ska starta upp en hemsida om strömbacka ,med lite texter o bilder om hur livet en gång var där och vilka som bodde på bruket.
mvh susanne rådlund

Postat av: Helena Nord

Publicerad 2016-09-01 23:50:05

Tack Susanne! Ja visst är det fina bilder! Jag är så glad att det finns enkla sätt numera att visa dem för alla som vill se!
Själv har jag tyvärr tappat tråden lite ... det var länge sen det hände nåt i bloggen. Men rätt va det är så kommer nog lusten tillbaka! 😊

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela