farfarsarv.blogg.se

Bilder från början av 1900-talet till nutid. De flesta tagna av Fotografisten Richard Johansson, men också av hans barn och barnbarn m.fl.

Barnbilder!

Publicerad 2014-07-01 08:49:00 i Bror, Mary, Pappa HANS, Per,

Jag hade i denna blogg tänkt skriva det mesta i rätt följd.. Det är inte lätt. I det närmaste omöjligt skulle jag vilja säga. Jag har "miljoner" bilder som förutom att de saknar namnsättning och kommentarer, så hittar man inte alls nån tidsordning.
Det som till en början fascinerade mig allra mest var alla fina barnbilder. Och de hade jag ju verkligen tänkt få i rätt ordnig. Men jag märker att jag misslyckas med det, så nu blir det i oordning istället!
Mary med sina leksaker.
 
Bror leker vid vatten.  Den nedre bilden var ett vykort som Frida sänt till sin syster Teres. Där stod det: "Bror fångar grodor" 
 
 
Hans Mary Bror
 
Familjen har saftkalas ute i vackert väder. Mary är kanske två år (?), så då är det 1920. Det ser ut som att pappa Hans håller i nån liten leksaksgitarr.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Helena Nord (fast jag kallas mest Lena), Mitt flicknamn var Johansson. Min pappa hette Hans och min farfar hette Richard. Det mesta jag visar här i bloggen är ur fotosamlingen efter farfar Richard Johansson från Oxåsen. Han var fotograf, eller "fotografist" som det kallades ibland på den tiden. Jag är väldigt glad att det numera finns ett enkelt sätt att dela med sig av alla fina bilder som finns i vårt farfarsarv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela